طريقة عمل التورتة
+2
Mohamed.Zanoon
bosycat
6 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل التورتة
النهاردة يا جماعة هنعمل تورتة عشان عيد ميلاد الحلوين
صافى ومحمود
ونقولهم كل سنة وهما طيببين وعقبال مليون سنة
بسم الله الرحمن الرحيم
أولاً
المقادير :
6 بيضات
كوب سكر عادي
ملعقتين شاي فانيليا
كوب وربع دقيق
ملعقتين بيكينج باودر
للتزيين شوكولاتة كاكاو
كريم شانتيه
مربي
جوز هند مبشور
كوب عصير برتقال أو أي عصير آخر
الطريقة :
يخلط البيض والسكر والفانيليا في المضرب الكهربائي
تستمر في الخفق حتي يصبح الخليط مثل الكريمة(بعدها يوقف استعمال المضرب )
بعد ذلك ينخل الدقيق والبيكينج باودر ويضاف بالتدريج لخليط البيض والسكر
ويتم التحريك بواسطة ملعقة خشبية
ونحرك الخليط علي شكل رقم ثمانية باللغة الإنجليزية
بعد أن يمتزج الخليط جيداً يدهن القالب بالزيت أو الزبدة مع الدقيق
الخليط في القالب
ثم يدخل الفرن الذي تم تجهيزه وتسخينه مسبقاً إلي درجة حرارة
180
وعند وضع الكيكة يتم إشعال الفرن من الأسفل فقط حتي مرور عشرين دقيقة
بدون فتح الفرن حتي مرور عشرين دقيقة أخري
حتي يبدأ لون الكيكة في الاحمرار وتصبح أقرب إلي اللون الذهبي أو البني
بعدها يمكنك اختبارها بواسطة السكين
وتترك حتي تبرد
يسقي كل جزء بواسطة العصير ثم توضع الكريمة المخفوقة (وأنا استعملت الكريمة المخفوقة للحشو فقط أما الكريم شانتيه فاستعملته فقط للزينة الخارجية )
مربي الفراولة ويوضع الجزءان فوق بعضهما وتغطي من الخارج بكريم الشانتيه الأبيض
وطبعا هنحط 19 شمعة ف التورتة عشان محمود يطفيهم
هههههههههههههههههه
وبالهناء والشفاء
[img][/img]
صافى ومحمود
ونقولهم كل سنة وهما طيببين وعقبال مليون سنة
بسم الله الرحمن الرحيم
أولاً
المقادير :
6 بيضات
كوب سكر عادي
ملعقتين شاي فانيليا
كوب وربع دقيق
ملعقتين بيكينج باودر
للتزيين شوكولاتة كاكاو
كريم شانتيه
مربي
جوز هند مبشور
كوب عصير برتقال أو أي عصير آخر
الطريقة :
يخلط البيض والسكر والفانيليا في المضرب الكهربائي
تستمر في الخفق حتي يصبح الخليط مثل الكريمة(بعدها يوقف استعمال المضرب )
بعد ذلك ينخل الدقيق والبيكينج باودر ويضاف بالتدريج لخليط البيض والسكر
ويتم التحريك بواسطة ملعقة خشبية
ونحرك الخليط علي شكل رقم ثمانية باللغة الإنجليزية
بعد أن يمتزج الخليط جيداً يدهن القالب بالزيت أو الزبدة مع الدقيق
الخليط في القالب
ثم يدخل الفرن الذي تم تجهيزه وتسخينه مسبقاً إلي درجة حرارة
180
وعند وضع الكيكة يتم إشعال الفرن من الأسفل فقط حتي مرور عشرين دقيقة
بدون فتح الفرن حتي مرور عشرين دقيقة أخري
حتي يبدأ لون الكيكة في الاحمرار وتصبح أقرب إلي اللون الذهبي أو البني
بعدها يمكنك اختبارها بواسطة السكين
وتترك حتي تبرد
يسقي كل جزء بواسطة العصير ثم توضع الكريمة المخفوقة (وأنا استعملت الكريمة المخفوقة للحشو فقط أما الكريم شانتيه فاستعملته فقط للزينة الخارجية )
مربي الفراولة ويوضع الجزءان فوق بعضهما وتغطي من الخارج بكريم الشانتيه الأبيض
وطبعا هنحط 19 شمعة ف التورتة عشان محمود يطفيهم
هههههههههههههههههه
وبالهناء والشفاء
[img][/img]
bosycat- عضو ذهبي
- عدد المساهمات : 1170
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : متقلب
تاريخ الميلاد : 01/01/1992
تاريخ التسجيل : 30/04/2010
رد: طريقة عمل التورتة
هههههههههههه
جميلة يا بوسي
تسلمي
جميلة يا بوسي
تسلمي
نظرة وداع- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 2559
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : قول من النهاردة خلاص يا هموم مش هتبكي عيونا في يوم غير دموع الفرحة وبس
تاريخ الميلاد : 20/04/1991
تاريخ التسجيل : 14/04/2010
رد: طريقة عمل التورتة
جمييل اوي ياسارة .
بس اشمعنى جوز هندههههههههههههههههه
يارب تفهمي قصدي هههههههههههههه
بس اشمعنى جوز هندههههههههههههههههه
يارب تفهمي قصدي هههههههههههههه
moon light- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 1350
العمر : 32
الموقع : ourscience
العمل/الترفيه : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
المزاج : ♥ استغفــــــر الله العظيم و’أتوب إليـه ♥
تاريخ الميلاد : 01/11/1991
تاريخ التسجيل : 25/08/2010
رد: طريقة عمل التورتة
سارة مين يا ميسو صباح الفل
دنا بوسى حببتك
وبعدين جوز هند ولا سعاد اى جوز يعنى مش هتفرق
وطبعا بالف هنا وشفا يا جماعة
بس هنقطع التورتة ان شاء الله لما محمود وصافى
يطفو الشمع ويتمنو امنية
هههههههههههههههههه
دنا بوسى حببتك
وبعدين جوز هند ولا سعاد اى جوز يعنى مش هتفرق
وطبعا بالف هنا وشفا يا جماعة
بس هنقطع التورتة ان شاء الله لما محمود وصافى
يطفو الشمع ويتمنو امنية
هههههههههههههههههه
bosycat- عضو ذهبي
- عدد المساهمات : 1170
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : متقلب
تاريخ الميلاد : 01/01/1992
تاريخ التسجيل : 30/04/2010
رد: طريقة عمل التورتة
ان شاء الله هنطفيها فى الاول من سبتمر للعام 2010
ههههههههههههههههههههه
ميرسى اوى يا بوسى
ههههههههههههههههههههه
ميرسى اوى يا بوسى
мднмouĐ мдGĐY- مشرف
- عدد المساهمات : 2546
العمر : 32
الموقع : hatla2ny natet fe bantlonk
العمل/الترفيه : Fishing
المزاج : Un.Stable
تاريخ الميلاد : 01/09/1991
تاريخ التسجيل : 08/11/2009
رد: طريقة عمل التورتة
رائعه يا بسبوسه
تسلم ايدك يا قمرايه
ايون زنون بيحب الحاجات المكلفه
بيفكرني بواحده هههههههههههه
تسلم ايدك يا قمرايه
ايون زنون بيحب الحاجات المكلفه
بيفكرني بواحده هههههههههههه
بتول- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 2855
العمر : 32
الموقع : https://ourscience.yoo7.com
العمل/الترفيه : ....chemist .biologest ........
المزاج : لشخص المهم في حياتك ليس هو الشخص الذي تشعر بوجوده .. ولكنه الشخص الذي تشعر بغيابه
تاريخ الميلاد : 21/11/1991
تاريخ التسجيل : 03/01/2010
رد: طريقة عمل التورتة
هههههههههههههههههه
العفو يا محمود على اية
يا رب تكون سنة حلوة عليك
انت وصافى العسولة
نورتى يا سنو يا جميلة
العفو يا محمود على اية
يا رب تكون سنة حلوة عليك
انت وصافى العسولة
نورتى يا سنو يا جميلة
bosycat- عضو ذهبي
- عدد المساهمات : 1170
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : متقلب
تاريخ الميلاد : 01/01/1992
تاريخ التسجيل : 30/04/2010
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل البسبوسة
» طريقة عمل الكحك
» طريقة عمل الفتة
» طريقة عمل الحواوشي
» طريقة عمل الجلاش الحلو
» طريقة عمل الكحك
» طريقة عمل الفتة
» طريقة عمل الحواوشي
» طريقة عمل الجلاش الحلو
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى