طريقة عمل الفتة
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الفتة
االفته
المكونات موزة ضأن – أرز – سمنة بلدى – ملح – فلفل أسود – حبهان – – بصل –
ثوم – طماطم – عيش – خل – شوربة لحم – صلصة – ورق لورا – بهارات – 4 كوب ماء.
طريقة التحضير
اولا- طريقة تسوية الموزة:-
- يقطع البصل والجزر و الطماطم ترانشات وتوضع المقادير فى صينية .
- يتم إضافة الملح والفلفل والحبهان واللورا و البهارات والثوم ونضيف لهم الماء.
- توضع الموزة فوق الخليط السابق , ثم توضع الصينية فى الفرن بدرجة حرارة 350 درجة مئوية ,وتترك من ½ 1 ساعة الى 2 ساعة , حتى يتم نضجها.
ثانيا- طريقة تسوية الارز :-
- يوضع الأرز فى ماء دافىء وملح لمدة 15 دقيقة , ثم يتم غسله بالماء البارد .
- يوضع مقدار من السمن فى الصينية ويوضع على النار, وبمجرد أن يسخن ,نضيف اليه الأرز مع التقليب حتى يتم تحميره .
- توضع عليه الشوربه ويوضع فى الفرن حتى ينضج.
ثالثا- طريقة عمل الصلصة:-
مقادير عمل الصلصة:-
- بصل مفروم .
- ½ كج عصير طماطم.
- 3 ملاعق صلصة .
- توابل(ملح – فلفل – حبهان – بهارات )
- 3 كوب ماء.
طريقة العمل:-
- يوضع البصل المفروم فى إناء ونضع عليهم ملعقة كبيرة سمن بلدى على النار حتى يتم التحمير .
- يضاف اليهم عصير الطماطم المصفى وكذلك الصلصة والتوابل.
- يتم إضافة الماء الى الخليط ونتركهم حتى يتم التسبيك الجيد لهم.
رابعا- طريقة عمل الخبز :-
يحمر الخبز فى السمن وتوضع عليه التوابل (ملح و فلفل و حبهان وجوزة الطيب و لورا ) , ثم نضع عليهم قليل من الصلصة والشوربة ونتركه حتى يطرى الخبز.
خامسا – طريقة التقديم :-
- يوضع الأرز المطهى على عيش الفتة ُثم توضع عليهم الموزة سليمة أو مقطعة حسب الطلب .
- توضع ملعقتين كبيرتين من السمن على طاسة على النار ثم نضيف اليها الثوم المفروم حتى يتم التحمير ,ثم نضع عليها الخل والصلصة.
- تزوق بها طبق التقديم وتقدم ساخنة
المكونات موزة ضأن – أرز – سمنة بلدى – ملح – فلفل أسود – حبهان – – بصل –
ثوم – طماطم – عيش – خل – شوربة لحم – صلصة – ورق لورا – بهارات – 4 كوب ماء.
طريقة التحضير
اولا- طريقة تسوية الموزة:-
- يقطع البصل والجزر و الطماطم ترانشات وتوضع المقادير فى صينية .
- يتم إضافة الملح والفلفل والحبهان واللورا و البهارات والثوم ونضيف لهم الماء.
- توضع الموزة فوق الخليط السابق , ثم توضع الصينية فى الفرن بدرجة حرارة 350 درجة مئوية ,وتترك من ½ 1 ساعة الى 2 ساعة , حتى يتم نضجها.
ثانيا- طريقة تسوية الارز :-
- يوضع الأرز فى ماء دافىء وملح لمدة 15 دقيقة , ثم يتم غسله بالماء البارد .
- يوضع مقدار من السمن فى الصينية ويوضع على النار, وبمجرد أن يسخن ,نضيف اليه الأرز مع التقليب حتى يتم تحميره .
- توضع عليه الشوربه ويوضع فى الفرن حتى ينضج.
ثالثا- طريقة عمل الصلصة:-
مقادير عمل الصلصة:-
- بصل مفروم .
- ½ كج عصير طماطم.
- 3 ملاعق صلصة .
- توابل(ملح – فلفل – حبهان – بهارات )
- 3 كوب ماء.
طريقة العمل:-
- يوضع البصل المفروم فى إناء ونضع عليهم ملعقة كبيرة سمن بلدى على النار حتى يتم التحمير .
- يضاف اليهم عصير الطماطم المصفى وكذلك الصلصة والتوابل.
- يتم إضافة الماء الى الخليط ونتركهم حتى يتم التسبيك الجيد لهم.
رابعا- طريقة عمل الخبز :-
يحمر الخبز فى السمن وتوضع عليه التوابل (ملح و فلفل و حبهان وجوزة الطيب و لورا ) , ثم نضع عليهم قليل من الصلصة والشوربة ونتركه حتى يطرى الخبز.
خامسا – طريقة التقديم :-
- يوضع الأرز المطهى على عيش الفتة ُثم توضع عليهم الموزة سليمة أو مقطعة حسب الطلب .
- توضع ملعقتين كبيرتين من السمن على طاسة على النار ثم نضيف اليها الثوم المفروم حتى يتم التحمير ,ثم نضع عليها الخل والصلصة.
- تزوق بها طبق التقديم وتقدم ساخنة
نظرة وداع- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 2559
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : قول من النهاردة خلاص يا هموم مش هتبكي عيونا في يوم غير دموع الفرحة وبس
تاريخ الميلاد : 20/04/1991
تاريخ التسجيل : 14/04/2010
رد: طريقة عمل الفتة
جميلة اوى يا قمر
تسلم ايديك
تسلم ايديك
sadbird- مشرفة
- عدد المساهمات : 3053
العمر : 32
الموقع : انا طائر يخال له ان بلاد الله واسعه ولكنه كلما حلق وطااار وجد الاف الصيادين ينتظرونه برصاصاتهم فرغم اتساع العالم لديه الا انه يحب العيش فى عشه محبوسا على ان يمووووت حرررررررررا طليقاااااااااااا
العمل/الترفيه : student \ music
المزاج : أنآ مآزلت بخِيرْ !! قلبِيْ يؤلمنِيْ قليلا ً.. وَ هذآ لآ يعنِيْ أننِيْ فِيْ حآلٍ سيءْ عَينِيْ تحرقنِيْ و تمتليءْ بِــ الدَمعْ .. لكِننّيْ أدفعْ الدمِعْ الَى الدآخِلْ لَن أبكِي .. مرهَقه جداً لكِننِي أكتبْ .. أفقِد ابتسآمتِيْ لكِننّيْ اتصنّعهَآ مِنْ أجلهِم .. أفقِدْ الكَثيرْ مِنْ وزنِيْ لكِننِيْ مآزلتْ بِ صحّه جيدَه أحتآجَك حدْ الموتْ .. لكِننِي أعِيشْ ..!!!!
تاريخ الميلاد : 15/02/1992
تاريخ التسجيل : 16/03/2010
رد: طريقة عمل الفتة
ثوم – طماطم – عيش – خل – شوربة لحم – صلصة – ورق لورا – بهارات – 4 كوب ماء.
اهم حاجه فى السطر دا شويه لحمه
تسلم ايدك يا نظره
اهم حاجه فى السطر دا شويه لحمه
تسلم ايدك يا نظره
мднмouĐ мдGĐY- مشرف
- عدد المساهمات : 2546
العمر : 32
الموقع : hatla2ny natet fe bantlonk
العمل/الترفيه : Fishing
المزاج : Un.Stable
تاريخ الميلاد : 01/09/1991
تاريخ التسجيل : 08/11/2009
رد: طريقة عمل الفتة
ميرسي يا ساد يا قمر
منور يا محمود شوربة لحمة انت اكيد بتدور علي اللحمة
اللحمة اول حاجة في التوبيك
اسمها موزة ضاني
منور يا محمود شوربة لحمة انت اكيد بتدور علي اللحمة
اللحمة اول حاجة في التوبيك
اسمها موزة ضاني
نظرة وداع- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 2559
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : قول من النهاردة خلاص يا هموم مش هتبكي عيونا في يوم غير دموع الفرحة وبس
تاريخ الميلاد : 20/04/1991
تاريخ التسجيل : 14/04/2010
رد: طريقة عمل الفتة
لا يا بنتى انا مش بحب الضانى اوى
خلينا فى شويه اللحمه
خلينا فى شويه اللحمه
мднмouĐ мдGĐY- مشرف
- عدد المساهمات : 2546
العمر : 32
الموقع : hatla2ny natet fe bantlonk
العمل/الترفيه : Fishing
المزاج : Un.Stable
تاريخ الميلاد : 01/09/1991
تاريخ التسجيل : 08/11/2009
رد: طريقة عمل الفتة
teslam eedek ya amar
bosycat- عضو ذهبي
- عدد المساهمات : 1170
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : متقلب
تاريخ الميلاد : 01/01/1992
تاريخ التسجيل : 30/04/2010
رد: طريقة عمل الفتة
ميرس يا بوسي يا قمر
نظرة وداع- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 2559
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : قول من النهاردة خلاص يا هموم مش هتبكي عيونا في يوم غير دموع الفرحة وبس
تاريخ الميلاد : 20/04/1991
تاريخ التسجيل : 14/04/2010
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الكحك
» طريقة عمل الحواوشي
» طريقة عمل البسبوسة
» طريقة عمل التورتة
» طريقة عمل الأرز بالمكسرات
» طريقة عمل الحواوشي
» طريقة عمل البسبوسة
» طريقة عمل التورتة
» طريقة عمل الأرز بالمكسرات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى