أصابع الجلاش بالموز
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
أصابع الجلاش بالموز
المقادير
نصف كيلو جلاش
5 او 6 صوابع موز
م ك قرفة
مكسرات
كمية من السمن السائح او الزيت لدهن الجلاش
سمسم للزينة ( اختيارى )
الشربات
الطريقة ***سهلة جدا
1- تجيب روقة الجلاش و نفردها بالطول ندهن نصها بالزيت و نتنى النص التانى عليها
- و بعدين ندهن تانى الجزء المتنى و نسيب جزء فى الاخر مش مدهون عشان نحط فيه الحشو
اما بالنسبة للحشو ( اهرسى الموز كويس و بعدين حطى عليه القرفة و المكسرات
و قلبيهم كويس) و بعدين قطعى ورقة الجلاش نصين و لو بتحبيه صغير قوى اقسمى
ورقة الجلاش ل3 بالطول و خدى بالمعلقة الصغيرة من الحشو و حطى الجزء اللى
مش مدهون المخصص للحشو
- و بعدين تتنى الحرفين بتوع الجلاش و تلفى لحد يعمل الصوبع او ممكن تلفى الجلاش بالحشو لفة و بعدين تتنى حروفها و بعدين تكملى لف
و الكلام دا عشان مفيش حاجة من الحشو تقع بره الجلاش و فى نفس الوقت بيدى شكل حلو للجلاش من الجنب
و بعد ما تخلصى لف الصوبع هاتى صنية تكون مدهونة زيت و ترصى فيها صوابع الجلاش
- ادهنى وش الجلاش اللى فى الصنية زيت و زوقيه بالسمسم و حطيه فى فرن يكون ساخن
5- و طبعا تكونى محضرة الشربات من الاول ...و اول ما تحمر صنية الجلاش
طلعيها و اسقيها بالشربات
و استنى عليها شوية لحد ما تشرب الشربات و ترص فى طبق و تقدم و كلى منها
و بالف هنا
نصف كيلو جلاش
5 او 6 صوابع موز
م ك قرفة
مكسرات
كمية من السمن السائح او الزيت لدهن الجلاش
سمسم للزينة ( اختيارى )
الشربات
الطريقة ***سهلة جدا
1- تجيب روقة الجلاش و نفردها بالطول ندهن نصها بالزيت و نتنى النص التانى عليها
- و بعدين ندهن تانى الجزء المتنى و نسيب جزء فى الاخر مش مدهون عشان نحط فيه الحشو
اما بالنسبة للحشو ( اهرسى الموز كويس و بعدين حطى عليه القرفة و المكسرات
و قلبيهم كويس) و بعدين قطعى ورقة الجلاش نصين و لو بتحبيه صغير قوى اقسمى
ورقة الجلاش ل3 بالطول و خدى بالمعلقة الصغيرة من الحشو و حطى الجزء اللى
مش مدهون المخصص للحشو
- و بعدين تتنى الحرفين بتوع الجلاش و تلفى لحد يعمل الصوبع او ممكن تلفى الجلاش بالحشو لفة و بعدين تتنى حروفها و بعدين تكملى لف
و الكلام دا عشان مفيش حاجة من الحشو تقع بره الجلاش و فى نفس الوقت بيدى شكل حلو للجلاش من الجنب
و بعد ما تخلصى لف الصوبع هاتى صنية تكون مدهونة زيت و ترصى فيها صوابع الجلاش
- ادهنى وش الجلاش اللى فى الصنية زيت و زوقيه بالسمسم و حطيه فى فرن يكون ساخن
5- و طبعا تكونى محضرة الشربات من الاول ...و اول ما تحمر صنية الجلاش
طلعيها و اسقيها بالشربات
و استنى عليها شوية لحد ما تشرب الشربات و ترص فى طبق و تقدم و كلى منها
و بالف هنا
soma- عضو مشارك
- عدد المساهمات : 589
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : مزاجي عالي والحمد لله
تاريخ الميلاد : 22/04/1992
تاريخ التسجيل : 10/10/2010
رد: أصابع الجلاش بالموز
تسلم ايدك
اكيد هيبقى تحفه لو من ايدك
ميرسي يا سكره
اكيد هيبقى تحفه لو من ايدك
ميرسي يا سكره
أسيل- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 3132
العمر : 32
الموقع : شبين الكوم
العمل/الترفيه : لا تنتظر الاهتمام من شخص معين ... ولا تتضايق من شخص مهما أسآء إليك... فاجعل كل شخص في مكانه الطبيعي في قلبك... و لا تعطيه أكبر من حجمه في حياتك... لأن الغالي هو الذي يغليك... والحبيب هو الذي لا يجرحك...والصديق هو الذي لا يضرك.. وغير ذلك لا تتعب تفكيرك فيه...هناك أشخاص يجب ألا نمنحهم أكبر من حجمهم .. كي لا نخسر الكثير من حجمنا
المزاج : اللهم ارزقنــــا مــــــا نريــــــد وارزق قلوبنـــــا مــــا تريـــــــد واجعلنا لـك كمــــا تريـــــد
تاريخ الميلاد : 03/08/1991
تاريخ التسجيل : 18/05/2010
رد: أصابع الجلاش بالموز
جميل يا سوما
تسلمي يا قمر
تسلمي يا قمر
moon light- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 1350
العمر : 32
الموقع : ourscience
العمل/الترفيه : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
المزاج : ♥ استغفــــــر الله العظيم و’أتوب إليـه ♥
تاريخ الميلاد : 01/11/1991
تاريخ التسجيل : 25/08/2010
رد: أصابع الجلاش بالموز
ميرسي يا أسيل
دا لو كدا أنا مستعده أعملهولك وأجبهولك لغاية عندك
انتي بس تأمري
ونورتي التوبيك يا قمر
دا لو كدا أنا مستعده أعملهولك وأجبهولك لغاية عندك
انتي بس تأمري
ونورتي التوبيك يا قمر
soma- عضو مشارك
- عدد المساهمات : 589
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : مزاجي عالي والحمد لله
تاريخ الميلاد : 22/04/1992
تاريخ التسجيل : 10/10/2010
رد: أصابع الجلاش بالموز
ميرسي يا مون
انتي أجمل يا قمر
نورتي التوبيك
انتي أجمل يا قمر
نورتي التوبيك
soma- عضو مشارك
- عدد المساهمات : 589
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : مزاجي عالي والحمد لله
تاريخ الميلاد : 22/04/1992
تاريخ التسجيل : 10/10/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى